De 3 grote voordelen van een elektrische scooter

Veel mensen twijfelen of een E-scooter wel extra voordelen bied. Wij kunnen je dat antwoord geven, dit is namelijk zeker zo. Wij hebben de 3 grootste voordelen hieronder op een rijtje gezet.

 

Makkelijker starten

Ken je dat, dat het koud is en je een hele tijd bezig bent voordat je de motor van je scooter eindelijk aan het werk hebt? Een elektrische scooter met een goed functionerende accu is altijd klaar voor gebruik, zonder startproblemen.

Minder onderhoud

De verbrandingsmotor van een ‘gewone’ scooter heeft relatief veel onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Dat is een stuk minder het geval bij elektrische motor. Deze bestaat namelijk uit aanzienlijk minder bewegende onderdelen. Ga je goed om met de accu van je elektrische scooter, dan heb je ook daar weinig onderhoud aan. Uiteraard heb je bij beide types scooter onderhoud aan de remmen en de banden nodig.

Minder verbruikskosten

Een elektrische scooter is momenteel duurder in de aanschaf. Maar dit verdien je terug met het gebruik ervan. Benzine is immers een stuk prijziger dan elektriciteit. Een benzinescooter die 1 op 40 bij een literprijs benzine van 1,70 euro loopt, verbruikt per 100 kilometer 4,25 euro. Dan is de elektrische scooter een stuk goedkoper. Op 100 kilometer rijden ben je dan namelijk 30 eurocent kwijt aan ‘brandstof’. Hoe meer kilometers je maakt, hoe voordeliger de elektrische scooter ten opzichte van de benzinescooter wordt. Verder hoef je niet om te rijden om te tanken, dus ook die kosten bespaar je.

 

Laat een reactie achter

Waar ben je naar op zoek?

Mijn winkelwagen